Rolf.

28. feb, 2015

Rolf heeft kanker. En toch is hij een ontzettend dankbaar en tevreden mens. Hoe dat kan? Dat lees je in zijn nieuwe blog.

“Wat is het toch krachtig om God te dienen, juist in de tijden dat de wanhoop nabij is. God belooft juist aanwezig te zijn in tijden van kwetsbaarheid en gebrokenheid. Er zit misschien nu nog kanker in mijn lichaam, maar als ik denk aan de genezingen van mijn hart en mijn verstand en die van mensen om mij heen, is dat echt wonderbaarlijk. Hoe vaak wordt er gezegd dat je mensen niet kan veranderen? Staan we er wel genoeg bij stil dat God Zichzelf zo krachtig in de kwetsbaarheid en gebrokenheid van mensen laat zien?

Ik keek afgelopen week naar het verhaal van Stefano in De Verandering, die als kind seksueel werd misbruikt. Prachtig en ontroerend om God zo dichtbij te zien. Wat een getuigenis. Lieve God, wat ben ik diep en diep dankbaar dat ik Uw genade en liefde mag ontvangen.

Wat ben ik een tevreden en dankbaar mensen geworden. Tevreden? Hoe dan? Tevredenheid gaat voor mij niet over bekendheid, reputatie, geld en in dit geval niet eens over gezondheid. Ik ben van mening dat het een hartsgesteldheid is die je alleen van God kan ontvangen. De Amerikaanse spreekster Joyce Meyer zegt dat niemand gelukkiger is dan een dankbaar mens. Dusdanig tevreden zijn tot het punt dat niets je meer verontrust, wat er ook gebeurt. God, ik ben U diep en diep dankbaar dat ik voor U mag leven, deze ziekteperiode tot aan de eeuwigheid toe. Ik maak me niet langer druk over dingen waar ik niks aan kan doen. Ik houd automatisch een positieve houding, ongeacht wat er nog op mijn pad komt, omdat God aan mijn zijde is. Kom maar op!

Nette en degelijke meneer
Een mooie reden om dankbaar te zijn, is dat ik vorige week te gast was bij Jan van den Bosch. Samen met mijn vader heb ik hem bezocht om een praatje te maken over mijn dankbaarheid dat ik mag getuigen: bij de EO, bij BEAM en nu ook op RTL 5 bij Hour of Power. We kennen meneer Van Den Bosch als een hele nette en degelijke meneer, die mooie dialogen met verschillende christenen aan de man brengt. Nou, ik kan jullie vertellen dat ik een vreselijk vrolijke, enthousiaste en gedreven meneer tegenkwam, die erg jong van geest was. We hebben leuke gesprekken gehad en flink kunnen lachen. Dus vanaf nu geen kwaad woord meer over Jan.

Twee weken geleden schreef ik in mijn blog dat artsen twee liter vocht rondom mijn longen verwijderden. Nou, het zit er opnieuw. Daarom ga ik morgen lekker naar het ziekenhuis. Ik word daar nog een keer lek geprikt en er worden een paar zakken vocht uit me getapt. Gelukkig kunnen de artsen mijn longvlies ‘plakken’ met een talkinjectie. Daarmee wordt de kans groter dat tumoren stoppen met de productie van vocht. Weer een gewonnen slag in de oorlog lijkt me. Ik word als het goed is drie dagen opgenomen en krijg een drain die drie dagen zou moeten blijven zitten. Ik neem lekker mijn boeken mee die getuigen over Gods genezende kracht. En mijn schaakbord. Eens kijken of bezoekers mij kunnen verslaan.

Gehersenspoeld
Uit mijn vorige blog bleek trouwens dat ik gek was! Nou ja, één van de reacties was dat ik was gehersenspoeld. Ik heb daar even over zitten nadenken. Het was niet de enige reactie waarvan ik uiteindelijk niet begrijp dat er een positieve uitwerking uit kan ontstaan. Ik bedoel, een wonderbaarlijke genezing van iemands hart en ziel kun je geen hersenspoeling noemen, toch? Kijk maar naar Stefano!

Toch kan ik goed begrijpen dat het voor mensen die God niet kennen allemaal een beetje abstract is. Het lijkt allemaal zo onmogelijk en onwerkelijk. God geeft mij hoop in moeilijke situatie. Wat bij mensen onmogelijk is, is mogelijk bij God! Ik vergeef alle gefrustreerde en niet goed bedoelde reacties van mensen. Het zou wat zijn als ik me daar druk om zou maken. Wel wil ik mensen bemoedigen om respect te hebben voor elkaars overtuigingen. Ik wil broers en zussen in Christus vragen om de liefde van Jezus te laten zien, ook in reacties.”